You are here: Home F.A.Q.

Veel gestelde vragen

Hieronder een aantal veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem contact met ons op en we zullen je vraag snel beantwoorden.

FAQ algemeen


Aanmelden kan via deze website of telefonisch op nummer: 035 – 260 74 74

Ja, we hebben geen wachttijden.

Een rijles duurt 60 minuten, blokuren van 120 minuten zijn ook altijd mogelijk.


Ja, je kunt ook ’s avonds en in het weekend bij ons lessen.

Ja, afgezegde lessen kunnen altijd worden ingehaald. Wel dient een les minimaal 2 werkdagen van te voren te zijn afgezegd, anders zijn wij genoodzaakt de les door te berekenen.

Ja, rijlespakketten mogen in 2 termijnen betaald worden.

De lessen kun je zelf inplannen.

Ja, rijschool Rens & Rens biedt rijopleidingen voor zowel de beginnende als de meer ervaren cursist. Dankzij de proefles stap je altijd in op je eigen niveau.

Ons rijschoolnummer is: 8943Z4

FAQ rijbewijs B


Je kunt al rijles nemen vanaf 16,5 jaar.

Je kunt worden opgehaald op elke gewenste plek in het Gooi of omgeving van het Gooi zoals de gemeentes Wijdemeren, Baarn, Soest, Weesp.

Je hebt rijles in een Volkswagen Polo.

Je krijgt al je rijlessen in dezelfde auto en met deze auto doe je ook je praktijkexamen.

Ja, je kunt gewoon beginnen met lessen. Het verstandigst is dat je je theorie haalt aan het begin van je rijopleiding, maar je hoeft pas in het bezit te zijn van je theoriecertificaat bij het afnemen van een tussentijdse toets of bij je praktijkexamen.

FAQ rijbewijs A


Er zijn 3 categorieën motorrijbewijs.

Vanaf 18 jaar kunt je het A1 rijbewijs halen. Het A-1 rijbewijs is het lichte motorrijbewijs. Het maximum vermogen is 11 kw. (Wij geven geen motorrijles in deze categorie)

Vanaf 20 jaar kun je het A2 rijbewijs halen. Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW. Met ingang van 1 januari 2014 kun je het rijbewijs A2 rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald.

Vanaf 22 jaar kun je het A rijbewijs halen. Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar, maar dan moet je al wel minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2.

Vanaf 24 jaar kun je het A rijbewijs onbeperkt halen. Voor het rijbewijs A onbeperkt volg je de rijopleiding voor motorfietsen met een vermogen van meer dan 40kW.

Je rijdt op een Honda CBF 500 met ABS en handvatverwarming.

Nee, je kunt bij rijschool Rens & Rens gratis gebruik maken van alle maten helmen, motorjassen, motorbroeken en motorhandschoenen. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn schoenen met enkelbescherming.

Bij het AVB examen dien je een geldig rijbewijs te overleggen, of als je niet in het bezit bent van een autorijbewijs, het theoriecertificaat samen met een geldige legitimatie. Bij het AVD examen dien je naast het autorijbewijs of legitimatiebewijs ook over een geldig theoriecertificaat te beschikken.


Rijschool Rens & Rens

Nieuwe Havenweg 83B
1216 BP Hilversum
035 - 260 74 74
06 - 21 18 76 36
Info@rens-en-rens.nl
Rijles Acties

Rijles Acties

Word jij binnenkort 17 of 18 jaar en lijkt het je leuk om op de dag van je verjaardag je eerste autorijles te krijgen? Neem dan minimaal 2 weken van te voren contact met ons op en je krijgt van rijschool Rens & Rens je eerste rijles van een uur cadeau!

Ervaren instructeurs

Ervaren instructeurs

Rijschool Rens & Rens werkt alleen met ervaren, goed opgeleide, rijks gecertificeerde instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Doordat onze instructeurs geregeld nascholingscursussen volgen blijven zij op de hoogte van alle nieuwe aanpassingen in de verkeerswetgeving en verkeersregels.

Persoonlijke benadering

Persoonlijke benadering

Bij rijschool Rens & Rens staat persoonlijke benadering centraal. Je volgt bij ons leuke, leerzame rijlessen zodat je op een ontspannen manier je rijbewijs kunt halen.