035 - 260 74 74 info@rens-en-rens.nl

Over Rijschool Rens & Rens

Het ontstaan van rijschool Rens & Rens is een gevolg van de jarenlange liefde voor auto’s en autorijden en motoren en motorrijden die mijn broer Max en ik delen.

Max kocht toen hij 15 was zijn eerste trialmotor en toen ik 12 jaar was scheurde ik tijdens vakanties in Italië op brommertjes over landweggetjes.

Eenmaal 18 jaar haalden we allebei binnen een paar maanden tijd ons auto- en motorrijbewijs.

Toen ik na mijn schooltijd een beroep moest gaan kiezen was het dan ook niet zo moeilijk voor mij, ik wilde rijinstructeur worden. Nadat ik bij Jongepier mijn opleiding voor de categorieën A (motor) en B (auto) had afgerond kon ik op mijn 19e als rijinstructeur aan het werk. Die tijd, het was in 2007, was ik de jongste motorrijinstructeur in het Gooi. Zelf moest ik nog op een lichte motor rijden, maar ik had wel de bevoegdheid om mensen op zware motoren les te geven. Het ging mij prima af, mijn slagingspercentage lag altijd rond de 85%.

Nu auto- en motorrijden mijn werk was geworden werd de liefde ervoor alleen nog maar groter. In januari 2011 hebben Max en ik meegedaan aan Lapland Adventures. Een 6 daagse auto rally, die we nog wonnen ook, van Nederland naar Zweeds Lapland en weer terug. Tijdens die rally heb ik heel goed geleerd om in winterse omstandigheden te rijden.

Ook motorrijden was nog steeds onze gezamenlijke hobby. We hebben, nadat we een aantal jaar geleden onze racelicentie gehaald hebben, er heel wat circuitdagen op de circuits in Zandvoort, Assen en Spa-Francorchamps opzitten.

Nadat ik ruim 6 jaar als rijinstructeur in loondienst gewerkt heb, vonden Max en ik het tijd voor onze eigen rijschool.

Over de naam van de rijschool waren we het snel eens. Rens is onze achternaam, maar de naam Rens & Rens verwijst ook terug naar een stukje van onze familiegeschiedenis. Want al in 1925 begon onze overgrootvader C. Rens samen met zijn broer H. Rens een opleiding tot radiotelegrafist. Deze opleiding groeide in de loop der jaren uit tot de HTS en MTS voor elektronica Rens & Rens in Hilversum. Ook onze grootvader en vader hebben jarenlang bij Rens & Rens voor de klas gestaan, dus dat ik het lesgeven zo leuk vind is niet zo verbazend, het zit kennelijk in mijn genen.

Bob Rens