You are here: Home Over ons

Over Rijschool Rens & Rens

Het ontstaan van rijschool Rens & Rens is een gevolg van de jarenlange liefde voor auto’s en autorijden en motoren en motorrijden die mijn broer Max en ik delen.

Max kocht toen hij 15 was zijn eerste trialmotor en toen ik 12 jaar was scheurde ik tijdens vakanties in Italië op brommertjes over landweggetjes.

Eenmaal 18 jaar haalden we allebei binnen een paar maanden tijd ons auto- en motorrijbewijs.

Toen ik na mijn schooltijd een beroep moest gaan kiezen was het dan ook niet zo moeilijk voor mij, ik wilde rijinstructeur worden. Nadat ik bij Jongepier mijn opleiding voor de categorieën A (motor) en B (auto) had afgerond kon ik op mijn 19e als rijinstructeur aan het werk. Die tijd, het was in 2007, was ik de jongste motorrijinstructeur in het Gooi. Zelf moest ik nog op een lichte motor rijden, maar ik had wel de bevoegdheid om mensen op zware motoren les te geven. Het ging mij prima af, mijn slagingspercentage lag altijd rond de 85%.

Nu auto- en motorrijden mijn werk was geworden werd de liefde ervoor alleen nog maar groter. In januari 2011 hebben Max en ik meegedaan aan Lapland Adventures. Een 6 daagse auto rally, die we nog wonnen ook, van Nederland naar Zweeds Lapland en weer terug. Tijdens die rally heb ik heel goed geleerd om in winterse omstandigheden te rijden.
voertuigen
RBp-201405173644

Ook motorrijden was nog steeds onze gezamenlijke hobby. We hebben, nadat we een aantal jaar geleden onze racelicentie gehaald hebben, er heel wat circuitdagen op de circuits in Zandvoort, Assen en Spa-Francorchamps opzitten.

_200

Nadat ik ruim 6 jaar als rijinstructeur in loondienst gewerkt heb, vonden Max en ik het tijd voor onze eigen rijschool.

Over de naam van de rijschool waren we het snel eens. Rens is onze achternaam, maar de naam Rens & Rens verwijst ook terug naar een stukje van onze familiegeschiedenis. Want al in 1925 begon onze overgrootvader C. Rens samen met zijn broer H. Rens een opleiding tot radiotelegrafist. Deze opleiding groeide in de loop der jaren uit tot de HTS en MTS voor elektronica Rens & Rens in Hilversum. Ook onze grootvader en vader hebben jarenlang bij Rens & Rens voor de klas gestaan, dus dat ik het lesgeven zo leuk vind is niet zo verbazend, het zit kennelijk in mijn genen.

Bob Rens

 

10321190_1453263184916406_6961152564524356180_o

Rijschool Rens & Rens

Nieuwe Havenweg 83B
1216 BP Hilversum
035 - 260 74 74
06 - 21 18 76 36
Info@rens-en-rens.nl
Rijles Acties

Rijles Acties

Word jij binnenkort 17 of 18 jaar en lijkt het je leuk om op de dag van je verjaardag je eerste autorijles te krijgen? Neem dan minimaal 2 weken van te voren contact met ons op en je krijgt van rijschool Rens & Rens je eerste rijles van een uur cadeau!

Ervaren instructeurs

Ervaren instructeurs

Rijschool Rens & Rens werkt alleen met ervaren, goed opgeleide, rijks gecertificeerde instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM). Doordat onze instructeurs geregeld nascholingscursussen volgen blijven zij op de hoogte van alle nieuwe aanpassingen in de verkeerswetgeving en verkeersregels.

Persoonlijke benadering

Persoonlijke benadering

Bij rijschool Rens & Rens staat persoonlijke benadering centraal. Je volgt bij ons leuke, leerzame rijlessen zodat je op een ontspannen manier je rijbewijs kunt halen.