035 - 260 74 74 info@rens-en-rens.nl

Informatie voor ouders

Uw zoon of dochter gaat beginnen met autorijles. In de loop der jaren is het halen van een rijbewijs steeds ingewikkelder geworden. Wij begrijpen dat u als ouder graag wilt weten hoe de rijopleiding verloopt.
Op deze pagina willen we u wat meer inzicht geven in de zaken die zich afspelen bij het behalen van het autorijbewijs.

Begin van de rijopleiding
We beginnen met een intakeles van 90 minuten. Tijdens deze les krijgt de instructeur een goed beeld van de aanleg en vaardigheden van uw zoon of dochter. Op basis van ervaring kan de instructeur na deze les een goede inschatting maken over het aantal lesuren dat uw zoon of dochter nodig heeft.
Tijdens de rijopleiding
Tijdens de rijopleiding worden de vorderingen van uw zoon of dochter door de instructeur bijgehouden op een leskaart, deze leskaart neemt uw zoon of dochter mee naar huis. Zo heeft u inzicht in de vorderingen van uw kind.
Theorie

Voordat uw zoon of dochter op mag gaan voor een tussentijdse toets of praktijkexamen dient hij of zij in het bezit te zijn van een theorie certificaat. Onze instructeurs wijzen de leerlingen op het belang van het spoedig behalen van dit certificaat. Leerlingen kunnen bij onze rijschool kiezen tussen een online theoriecursus of een examentraining.

Rijschool machtigen bij het CBR

Voordat wij een theorie examen, een tussentijdse toets of een praktijkexamen voor uw zoon of dochter kunnen reserveren bij het CBR, dient uw kind de rijschool te machtigen bij het CBR. Deze machtiging kan gedaan worden via mijn.cbr.nl en de leerling heeft er zijn of haar Digid voor nodig en ons rijschoolnummer, dat laatste is: 8943Z4.

Lessen plannen met de leerling app
Onze leerlingen krijgen gratis de handige leerling app (voor IOS en Android) van PlanGo.
Met deze app kan uw zoon of dochter zelf zijn of haar rijlessen reserveren; alle lessen uit het verleden zien, de komende lesafspraken bekijken, de CBR examens zien en de facturen en betalingen bekijken.
Financieel
Wij factureren de pakketten in twee of drie termijnen en de facturen worden per mail verstuurd. Via de leerling app heeft de leerling inzicht in de openstaande facturen.
Onze auto’s

Onze instructeurs rijden in veilige en goed onderhouden leswagens van het merk Renault. Deze wagens beschikken over airco, ABS en zijn in de wintermaanden voorzien van winterbanden.

Onze instructeurs
Onze instructeurs zijn allemaal in het bezit van de benodigde instructie bevoegdheid en volgen regelmatig bijscholingscursussen. De leerlingen kunnen zelf kiezen of ze alle lessen volgen bij dezelfde instructeur of instructrice of dat ze bij verschillende instructeurs hun lessen volgen. Dit laatste heeft ook voordelen, een frisse blik op de rijcapaciteiten van uw zoon of dochter kan een bevorderende uitwerking hebben.
Algemene voorwaarden
In de algemene voorwaarden staan alle voorwaarden, o.a. die met betrekking tot het annuleren van de rijlessen. Uw zoon of dochter krijgt de algemene voorwaarden gemaild na de intakeles. Tevens staan de algemene voorwaarden op onze website.
Nawoord
Wij zijn ons ervan bewust dat het volgen van een rijopleiding voor uw zoon of dochter een leuke, plezierige en vooral veilige gebeurtenis moet zijn. Wij doen er dan ook alles aan om uw kind op een plezierige, professionele manier te begeleiden bij het behalen van zijn of haar rijbewijs. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers.